Menu

3 point i uskøn kamp

09. april 2017 kl. 22:06

NB Bornholm fik i lørdags maksimal udbytte af lørdagens kamp, hvor alle 3 point blev hevet med hjem til øen og ganske fortjent, set over alle 90 minutter. Som forudsagt blev kampen også svær, men dette skyldtes nok primært banens tilstand, som mere lagde op til en herrefight end poleret fodboldspil.

Og bornholmerne, som i dagens anledning var klædt i sort, lagde klart bedst ud i kampens indledning. Hvor der blev kreeret flere chancer bl.a. via Claudi "Pyhn" Espersen, som lå i en fri rolle og ofte fik direkte løb mod modstanderes mål, hvor de to frontløbere Lasse Andersen og Martin Andersen var en evig forstyrrelse for hjemmeholdets forsvar. Her havde Lasse Andersen en stor mulighed for at bringe bornholmerne foran, men skarpheden udeblev. Ydermere kom der også afslutninger fra Martin Andersen og midtbanemotoren Marcin Mlynarski, men enten var afslutninger overplaceret eller voldte de ingen problemer for hjemmeholdets målmand.

Men efter ca. 15 minutters spil leverede dødboldsspecialisten Lukasz Mlynarski et velplaceret hjørne, hvor anfører Kacper Stukonis i sædvanlig stil kom højest og med et kraftfuldt hovedstød fik han trykket bolden op i det nærmeste hjørne til 0-1, hvilket bestemt ikke var ufortjent. Kort efter fik KFUM dog deres største chance i kampen, da det virkede som om det bornholmske forsvar ikke havde fået armene ned, men heldigvis viste KFUM, hvorfor de er rækkens mindst scorende hold.

Herefter blev kampen mere og mere uskøn, da banen ikke tillod mere. KFUM forsøgte i flere omgange at bygge spillet op nede fra, men det endte stort set hver gang med, at de pressede sig selv unødvendigt og fik sparket bolden ud til indkast, hvor NB Bornholm viste deres styrke på dødboldssituationerne med Claudi's lange indkast og Kacper Stukonis' og Martin Andersen's stærke luftspil.

Kampen forsatte i denne stil langt hen ad vejen, hvor bornholmerne som tiden gik, stillede sig længere ned og levede på kontrastød, hvor både Lasse Andersen og Martin Andersen slap fri i flere omgange, hvor specielt Martin Andersen fik en gylden mulighed for at lukke kampen, men blev den lille i én-til-én duellen med målmanden, hvor han kort før havde sat forsvaret flot af, hvor det også kunne se ud til, at der blev lavet et lille straffe på ham, men han forblev på benene og forsøgte afslutningen.

KFUM tilspillede sig i anden halveg én nævneværdig chance, da et skarpt slået indlæg blev dirigeret forbi bagerste stolpe, hvor vi i udgangsposition havde stillet os for langt ned. Og meget var der ikke at sige til, hvorfor KFUM ikke kunne spille sig fri til store chancer, da hele forsvaret gjorde det stort set fejlfrit, pånær situationen i første halveg, kort efter Stukonis' føringsmål. Her er der ekstra applauser til de to teenagere Benjamin Exsteen og Morgan Stewart, som begge spillede fuld tid og med stor rutine. Plusser i bogen er der også til de to indskiftede spillere Sylvester Holmgaard og Damian Wacewicz, som begge kom ind kort i anden halveg og efterlod et meget positivt indtryk. Ydermere var der til kampen afbud fra både Mathias Kure og Mathias Larsen, som blev erstattet af hhv. Marcin Mlynarski og Patrick Ambrosen, som begge slap rigtig godt fra opgaven.

Generelt var det en rigtig god holdpræstation, hvor alle leverede en fokuseret indsat, hvilket også var årsagen til den forholdsvis sikre 1-0 sejr. Hjemmeholdet forsøgte at bygge spillet op, uden at lykkes. Når det lykkedes, blev det meget idéfattigt og derfor havde rækkens næstbedste forsvar intet problem med at lukke ned for rækkens dårligste offensiv.

Vi kommer ind i påskeprogrammet nu, hvor B93 kommer til øen Skærtorsdag, hvor vi i modsatte opgør til tider blev kørt rundt på kunstbanen på Svanemølleanlægget, men på flot fight fik hevet alle 3 point hjem i slutningen af kampen. Så kom op og støt Skærtorsdag på Kjærstrup Arena kl. 14.00.